Grote reclameborden langs de snelweg

Het ontwerpen van een goed reclamebord is vakwerk en vaak een zeer kostbare grap. Het is niet voor niets dat professioneel grafisch ontwerper een studie van 4 jaar op academisch niveau is. Bij een bord met een soort cartoonfiguurtje (van wie?) er op dat vraagt of je al pensioen hebt trekt alle aandacht naar deze kleurige figuur en de automobilist die met 100 km op ťťn van de vijf rijbanen langs rijdt ziet dus hooguit dat hem onbekende figuurtje. Verder niets, daar ontbreekt domweg de tijd en de aandacht voor.

In feite was de boodschap die het bord uitstraalde het plaatje van de figuur. Maar omdat onduidelijk is om wie en wat het gaat is de boodschap verloren en verwenen in het niets. Jammer.

En wat de relatie met eGulden zou zijn blijft dan ook een volslagen raadsel. En die link zal niemand leggen via een vraag over pensioen. Als er iets ongeschikt is voor pensioen dan is het cryptogeld wel. Het extra vermelden van een url werkt niet. Die blijft zeker de eerste keer niet hangen en is iedereen binnen 100m weer vergeten. Als men hem al gezien cq geregistreerd heeft.

Jammer, want het was een geweldig initiatief dat nu nog geen promille van het rendement heeft gemaakt dat wel degelijk in grote mate aanwezig was. Maar vergelijk eens andere, professioneel ontworpen borden langs de snelweg: alleen een logo en/of een naam. Zeker GEEN kleurige afbeelding tenzij die afbeelding het doel van de reclame is.

Door de vluchtigheid is een dergelijk bord een geweldige manier om naamsbekendheid te kweken. Maar niet meer dan dat. En dan moet die naam er wel superduidelijk op staan en de enige aandachttrekker zijn. En hij moet minstens 7 keer gezien zijn om te blijven hangen. Maar dat zou bij schiphol inderdaad wel eens gelukt kunnen zijn. Bewerk bericht